Hu | En
Facebook Youtube Instagram

Előadóművészet

A Magyar Zene Háza nyitott és befogadó a zene területeit, műfajait, szerzőit és előadóit tekintve. Olyan élőzenei programkínálatot szeretnénk létrehozni, mely tükrözi a sokszínűséget, így az intézmény életében a komolyzene épp oly fontos szerepet kap majd, mint a népzene, a távoli kultúrák zenéje, vagy a jazz, a kortárs, illetve a könnyűzene.


A Magyar Zene Háza földszintjén két, szinte teljesen áttetsző terem kap helyet, ahol a hallgatóság egy-egy hangverseny, táncbemutató vagy akár workshop alkalmával úgy érezheti magát, mintha a szabadban, a fák lombjai alatt üldögélne. A koncertterem 270 fő ültetett befogadására alkalmas, azonban süllyeszthető színpadtechnikájának köszönhetően ülő, illetve álló koncertek, és más előadások helyszíne is lehet. A másik terem elsősorban, előadások, workshopok, kisebb produkciók, táncházak és konferenciák auditóriuma lesz. A Városligeti-tó melletti kerthelységben egy szabadtéri színpad is helyet kap, amely napközbeni és esti koncertek, kisebb zenei programok helyszíneként szolgál majd. A programokat a domboldalon a fűben üldögélve, vagy a színpad melletti kerthelyiségben is hallgathatják majd a Magyar Zene Háza látogatói.

 
A Magyar Zene Háza azonban nem csak egy újabb koncerthelyszín lesz Budapesten. Az intézményben kiemelt szerepet kap az ismeretterjesztés, az oktatás, illetve a tehetséggondozás is. Zenei workshopokkal, táncházzal, múzeumpedagógiai foglalkozások várják majd a zene iránt érdeklődő felnőtt és gyerekcsoportokat. A kiállítást támogatva tematikus sorozatok is helyet kapnak, ahol megismerhető a világ sokszínű zenei kultúrája is. A Magyar Zene Háza támogatja és felkarolja az amatőr vagy kezdő zenészeket, zenei mozgalmakat, segíti a színpadra jutásukat.

Bővebben