Hu | En
Facebook Youtube Instagram

Korábbi események

Zene Háza Hangműhely - Kórus születik

"A közös éneklés valami olyan élmény, ami nem elmondható, nem leírható, nem felvehető vagy feltölthető, csak a pillanatban, közösen átélhető." Tóth Árpád karnagy, a Csíkszerda kórus alapítója bárkit és mindenkit dalra fakaszt!

Énekeljünk együtt a Magyar Zene Háza következő Hangműhely foglalkozásán, 2018. március 24-én! Várunk minden nagyóvodást, kisiskolást és persze szülőket és nagyszülőket egy varázslatos, közös éneklésre :)

A Magyar Zene Háza Hangműhelyében ismét lesz Hangszersimogató foglalkozás, ahol minden megfogható, kipróbálható és megszólaltatható, sőt hangszert is készítünk, amit minden kis-hangszerkészítő hazavihet magával emlékbe :)

Esemény galéria Bővebben
Zene Háza bemutatja: Hangszert a kézbe

Iskolák és óvodás csoportok jelentkezhetnek a Hangszert a kézbe délelőtti foglalkozásaira, ahol rendhagyó énekórákon ismerkedhetnek meg a gyerekek a dalszerzéssel, a szövegírással, a klasszikus, a népi és a könnyűzenei hangszerekkel, illetve hangszertörténettel. Minikoncerteken, interaktív foglalkozásokon és a hangszerkiállításon pedig a zene és a zenélés élményébe is belekóstolhatnak a résztvevők.

Délutánonként, 14.00-18.00 óra között korosztálytól függetlenül, bárki ellátogathat a hangszerkiállításra, ahol a kiállított népi és klasszikus hangszerek, különféle gitárok, billentyűs és ütőhangszerek, elektronikus zenei- és stúdiótechnika mind-mindmegfogható, kipróbálható és felfedezhető.

Magyarországon egyre kevesebb gyerek ragad hangszert és ismeri meg a zenélés élményét. A Hangszert a kézbe országjáró program a jövő zenei fogyasztóinak nevelése céljából ösztönözi a gyerekeket a hangszeres zenélésre. A zenélés a hangszer kiválasztásánál kezdődik, az interaktív foglalkozás és hangszerkiállítás egyedülálló lehetőséget ad arra, hogy a gyerekek kipróbálhassák a különféle eszközöket, és szabadon kiválaszthassák a számukra legkedvesebb hangszert.

A Hangszert a kézbe – Budapest a Nemzeti Kulturális Alap Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Program finanszírozása mellett a Hangszeresek Országos Szövetsége valósítja meg a Magyar Zene Házával közösen. Az újonnan létesülő zenei intézmény fontosnak tartja a zene és a zenélés megismerését ösztönző programok támogatását.

Esemény galéria Bővebben
Zene Háza Hangműhely: Hangszersimogató

A koncerttel egybekötött foglalkozáson a gyerekek aktívan vesznek részt az előadásban, a világ legkülönbözőbb ütőhangszerein ritmikus játékokkal, közös énekléssel és táncolással kísérik a programot, és felfedezik az együtt zenélés élményét.

“Gyermekkoromban sokszor szerettem volna kipróbálni különböző hangszereket hangszerboltokban, de erre sosem volt igazán lehetőségem. Ebből a gondolatból kiindulva kezdtük el a zenészbarátaimmal a Hangszersimogató foglalkozásokat, ahol interaktív módon van lehetőségük a gyermekeknek beleszagoni a közös zenélés és éneklés adta önfeledt hangulatba.” – mondta Bársony Bálint szaxofonművész, a program ötletgazdája.

A koncertet követően a gyerekek a zenészek hangszereit is megismerhetik és kipróbálhatják.

 

A Hangműhely elmaradhatatlan programeleme a hangszerkészítés, ez alkalommal is várunk minden kis-hangszerkészítőt a kézműves foglalkozáson.

Esemény galéria
Liget Budapest Art Park

Hívj el mindenkit a családból, az iskoládból! Az ARTPARK Téged vár!
Nézz állatbemutatókat, ismerd meg a mentett sünöket és madatakat a Fővárosi Állat- és Növénykert jóvoltából! 
Egyensúlyoznál buzogánnyal? Tányérokat pörgetnél? Avagy készítenél egy cirkuszos selfie-t magadról zsonglőrködés közben? Akkor a Fővárosi Nagycirkusz munkatársai téged várnak!
Próbáld ki a Magyar Zene Háza hangszersimogatóját és készíts hangszereket is!
Látogass el a gyerekekkel a Néprajzi Múzeum mobil műtermébe, ahol csodálatos családi fényképet készíthetsz!
Építs kuckótornyot és próbáld ki a Suhanj! Alapítvány kerekesszékes akadálypályáját és érzékeléspróba játékát.
Szépművészeti Múzeum számtalan a képzőművészethez kapcsolódó játékos feladattal vár minden gyerekkorosztályt, sőt a régi festmények részeseivé is válhattok korabali ruhákat felöltve! 
A Vakok Intézete jóvoltából Braille írógéppel készíthetsz elvihető szövegeket és a kosárfonás fortélyait is elsajátíthatod.

Esemény galéria Bővebben
Zene Háza Hangműhely

Ősszel újra folytatódik Zene Háza Hangműhely programsorozatunk az A38 Hajón. Szeptember 22-én, október 27-én és december 8-án várunk benneteket igazi zene házás élményekkel!

A részletekkel hamarosan jelentkezünk itt és a Zene Háza Facebook oldalán!

  

 

Budapest Music Expo

Idén először a Magyar Zene Háza is részt vesz a legnagyobb zenei expon, amit idén október 5-7. között rendeznek meg a Hungexpo G pavilonjában. A Budapest Music Expon mindenképpen érdemes lesz felkeresni a Zene Háza standját. Hétvégén szuper programokkal várjuk a családokat: készítünk tilinkót, vihardobot, szívószálból sípot és még sok érdekes hangszert. Sőt egy meglepetés kvízzel is készülünk, a legügyesebb kitöltők pedig egy Zene Háza kitűzőt kapnak ajándékba. Gyertek, a belépés pedig ingyenes!